Changes between Version 2 and Version 3 of HPL/ATLAS


Ignore:
Timestamp:
Jan 12, 2010, 1:05:49 PM (14 years ago)
Author:
bucicoiu.mihai
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • HPL/ATLAS

  v2 v3  
  11== ATLAS ==
  22
  3 ATLAS este prescurtarea pentru Automatically Tunde Linear Algebra Software si reprezinta un proiect de cercetare ce asigura momentan implementari portabile eficiente pentru BLAS, atat sub C cat si sub Fortran77; dar si cate rutine pentru LAPACK. Scopul principal al acestui proiect este de a asigura librari eficiente si portabile, neasigurand si un executabil pentru diferitele platforme.
   3ATLAS este prescurtarea pentru Automatically Tunde Linear Algebra Software si reprezinta un proiect de cercetare ce asigura momentan implementari portabile eficiente pentru BLAS, atat sub C cat si sub Fortran77; dar si cate rutine pentru LAPACK. Scopul principal al acestui proiect este de a asigura biblioteci eficiente si portabile, neasigurand si un executabil pentru diferitele platforme.
  44
   5Biblioteca folosita pentru testare a fost BLAS (Basic Linear Algebra Subprograms). BLAS este o biblioteca standard ce ofera operatii de baza asupra matricilor si a vectorilor pentru testarea unui sistem. Nivelul 1 BLAS asigura operatii asupra scalarilor, vectorilor si vector la vector, Nivelul 2 asigura operatii vector-la-matrice si Nivelul 3 asigura operatii matrice-la-matrice. Deoarece BLAS este portabila, eficienta si foarte raspandita este foarte des folosita pentru testarea vitezei de calcul al unui procesor.
  56
   7Pentru testarea sistemului am folosit implementarea BLAS din ATLAS pentru compilatorul de C.
   8
   9Sursele pentru ATLAS au fost descarcate de la pagina:  http://sourceforge.net/projects/math-atlas/files/Stable/3.8.3/atlas3.8.3.tar.gz/download; ele fiind disponibile si in cadrul SVN-ului asociat proiectului la adresa: https://svn-batch.grid.pub.ro/svn/PP2009/proiecte/hpl/atlas3.8.3.tar.gz .